(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd nov 2015; 122: 568-569)

Nynke Tjeerdsma wint Hokwerda Award 2015

Student tandheelkunde van de Rijksuniversiteit Groningen Nynke Tjeerdsma ontving op vrijdag 2 oktober 2015 de Hokwerda Award 2015 voor haar idee een app te ontwikkelen die gebruikt kan worden om cariës bij kinderen te voorkomen. “Cariës is de meest voorkomende, onomkeerbare aandoening bij kinderen. De omvang van het probleem en de gevolgen voor het kind vragen om investeringen in preventie. Kinderen gebruiken steeds meer en steeds vaker op vroege leeftijd al elektronische middelen zoals tablets en smartphones. Dit bracht me op het idee om een kindvriendelijke app te ontwikkelen; namelijk Jong Verstand”, lichtte Tjeerdsma haar idee toe. De prijs, een cheque van € 1.000,00, werd tijdens het KNMT Studentencongres uitgereikt door professor Oene Hokwerda. Hiermee kan Tjeerdsma haar idee in de praktijk brengen.

Jaarlijks worden met de Hokwerda Award 3 ideeën van studenten tandheelkunde en mondzorgkunde beloond die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de mondzorg, de veiligheid van patiënt en mondzorgverlener, een gezonde werkwijze of ergonomie in de tandheelkundige praktijk. Dit jaar ging de tweede prijs naar Auke Westerhout, student tandheelkunde in Groningen, voor het gebruik van slijtage-indicatoren bij diamantboren. De door de Nijmeegse studente Rawia Al Samarrai bedachte IT-applicatie waarmee medische informatie van huisartsen en medicatie-informatie van apotheken beschikbaar komt voor tandartsen, werd beloond met de derde prijs.

Alle prijswinnaars van de Hokwerda Award 2015 op een rij.

De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de tandheelkundige groothandelsvereniging VGT.

(Bron: KNMT, 2 oktober 2015)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Nynke Tjeerdsma met haar prijs.
Nynke Tjeerdsma met haar prijs.
Info
publicatiedatum
5 oktober 2015
rubriek
Actueel
Gerelateerd