NZa-onderzoek naar materiaal- en techniekkosten mondzorg

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat ‘scherp toezien’ of consumenten niet te veel betalen voor hun kronen en bruggen, meldt de toezichthouder in een persbericht.

Kortingen die tandartsen ontvangen bij de inkoop van deze materialen en technieken, moeten zij volledig doorberekenen aan hun patiënten. ‘Als zij deze korting in hun eigen zak steken, zijn de patiënten de dupe want zij betalen een te hoge rekening’, aldus de NZa. In het persbericht staat ook dat aanbieders van mondzorg via internationale constructies met bijvoorbeeld 'papieren' tussen-bv's of inkoopcombinaties (bulk)kortingen in eigen zak zouden steken. Een andere methode is volgens de toezichthouder het via soortgelijke constructies verhogen van de prijs van ingekochte bruggen en kronen zonder dat daar reële kosten tegenover staan.

De NZa adviseert consumenten om de tandarts voortaan een toelichting te vragen op de rekening. Ook de inkoopfactuur kan bij de tandarts worden opgevraagd, bij het plaatsen van een kroon of brug. Zo kunnen de bedragen worden vergeleken.

(Bron: Skipr, NZa, 30 juni 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Info
publicatiedatum
30 juni 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd