Ook tandartsen sluiten zich aan bij aangifte tegen tabaksindustrie

Op 13 februari 2018 maakten ook de KNMT en de ANT bekend dat zij zich aansluiten aan bij de aangifte van advocaat Bénédicte Ficq namens 2 longpatiënten en Stichting Rookpreventie Jeugd tegen de tabaksindustrie. Inmiddels sluiten steeds meer organisaties in de gezondheidszorg zich aan bij dit initiatief. KWF Kankerbestrijding was de eerste, hierna volgden onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, de Stichting Claudicationet, het Antonie van Leeuwenhoek en zeer recent ook het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Landelijke Huisartsen Vereniging en InEen.

De tandarts ziet dagelijks bij rokende patiënten de nare gevolgen van tabak. Roken leidt tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is verantwoordelijk voor 75% van de gevallen van mond- en keelkanker”, verklaart voorzitter Wolter Brands het besluit van de KNMT.  De KNMT is tevens partner in de Alliantie Nederland Rookvrij! een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

De ANT vindt dat het nu voor eens en voor altijd afgelopen moet zijn met het verslaafd maken van de Nederlandse jeugd en overige gebruikers.

(Bron: KNMT, 13 februari 2018/ANT, 13 februari 2018)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.