Prof. dr. Fred Rozema benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde

Nadat prof. dr. Fred Rozema in 2012 is benoemd tot bijzonder hoogleraar Medische Tandheelkundige Interactie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Universiteit van Amsterdam), is hij nu ook benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan hetzelfde instituut en universiteit.

In zijn onderwijs en onderzoek van deze leerstoel verbindt Fred Rozema algemeen medisch en specifiek tandheelkundig handelen aan elkaar. Hij bestudeert hiertoe onder meer de relatie tussen het microbioom/proteoom en slijmvliesreacties in de mondholte als gevolg van stamceltransplantatie. In het onderwijs komt de nadruk te liggen op de algemene ziekteleer, de manifestaties daarvan in de mondholte en het veilig behandelen van medisch gecompromitteerde patiënten.

Naast zijn (bijzonder) hoogleraarschap aan ACTA is Rozema mka-chirurg in het HagaZiekenhuis en staflid van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het AMC in Amsterdam. Rozema bekleedt verschillende bestuurlijke en adviesfuncties, zoals lid van de richtlijncommissie Antibioticagebruik bij tandheelkundige ingrepen, voorzitter van de Ethische Commissie Tandheelkunde van ACTA en voorzitter van het Consilium Chirurgicum Oris (NVMKA). Ook is hij voorzitter van het KNMT Fonds Mondgezondheid, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (de beroepsorganisatie van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten) met als doel het bevorderen van de bewustwording en het vergroten van de kennis over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid.

(Bron: ACTA, 2 september 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Prof. dr. F. Rozema (foto: Jeroen Oerlemans, UvA)
Prof. dr. F. Rozema (foto: Jeroen Oerlemans, UvA)
Info
publicatiedatum
2 september 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd