(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd oktober 2017; 124: 476)

Promotie X. Lin

Laboratoriumonderzoek ten behoeve van orale implantologie

Xingnan Lin onderzocht in een ratmodel koraal hydroxyappatietkorrels die bedekt waren met een laag octocalciumfosfaat waarin BMP-2 was opgenomen. Het bleek dat de biocompatibiliteit en de osteoinductiviteit van de korrels aanzienlijk was verbeterd. Tevens werd deze nieuwe methode om botvullingsmaterialen te bestuderen in beaglehonden getest. De nieuwe methode bestond uit het gebruik van roestvrijstalen ligaturen om peri-implantitis te induceren. Deze methode bleek sneller, effectiever en  makkelijker dan met de traditionele methode met een katoenen ligatuur.

Ten slotte vergeleek Lin 2 methoden die gebruikt worden om nieuw gevormd bot en overige materiaal in diermodellen te bestuderen, namelijk de handmatige planimetriemethode en de puntentellenmethode. De uitslagen van beide methdoen waren even precies, maar de puntentellenmethode scoorde hoger op nauwkeurigheid en beter op efficiëntie dan de handmatige planimetriemethode.

Op 27 september 2017 promoveerde Xingnan Lin aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zijn proefschrift ‘Biomimetic techniques and applied methodologies in bone tissue engineering’. Promotor was prof. dr. D. Wismeijer en prof. dr. Q. Hu. Copromotor was prof. dr. Y. Liu.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.