Promotie X. Zhang

Potentieel van traditioneel Chinees medicament in botvormende technologieën onderzocht

Het onderzoek van de Chinese Xin Zhang richtte zich op de toepassing Icariin in BMP-2 op de botvorming. Icarriin wordt geëxtraheerd uit Herba Epidemdii. Dit kruid is eeuwen gebruikt als traditioneel medicament en in de oude Chinese farmacie werd het gebruikt om botziekten, zoals osteoporose en botfracturen, te genezen. Vooral het potentieel van Icariin om botvorming te induceren was aanleiding voor dit onderzoek.

Uit de in vitro- en in vivo-experimenten concludeert Zhang dat Icariin een kandidaat is voor het verbeteren van BMP’s of hen zelfs te vervangen, dat het gelijkwaardig is aan BMP-2 wat het verhogen van MC3Te-E1-cellen en botvormende differentiatie, dat het vanwege het botvormend potentieel en de lage kosten geschikt zou zijn om toe te passen in botweefseltechnologieën.  Dit wordt verder onderzocht in een diermodel.

Op 28 september 2017 promoveerde Xin Zhang haar proefschrift ‘Osteogenic traditional Chinese medicine for bone tissue engineering ’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Promotoren waren prof. dr. D. Wismeijer en prof. dr. Y. Huang. Copromotor was dr. Y. Liu.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.