Promotie Y. Liu: Panax notogingseng-wortel kan bot aanmaken

Promovenda Yi Liu kwam door haar promotieonderzoek tot de ontdekking dat met behulp van de panax notoginseng-wortel het mogelijk is bot aan te maken (regenereren) onder ongunstige omstandigheden. Een mengsel van actieve stoffen uit deze wortel, ook wel panax notoginseng saponinen (PNS) genoemd, wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Panax notoginseng wordt al duizenden jaren in China gebruikt in de behandeling van osteoporose en vertoont minimale bijwerkingen. Notoginsenoside R1 (NGR1) is een van de hoofdbestanddelen van PNS en heeft een sterk vermogen om bot aan te maken onder ongunstige omstandigheden.

Met de resultaten van dit onderzoek ontstaan meer mogelijkheden voor het aanmaken van bod bij patiënten bij wie ernstige parodontis of peri-implantitis hebben geleid tot botverlies.

Op 1 februari 2018 promoveerde Yi Liu  aan de Vrije Universiteit Amsterdam op haar proefschrift ‘Bone regeneration in adverse conditions’. Promotor was prof. dr. D. Wismeijer en copromotor was dr. G. Wu.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
1 februari 2018
rubriek
Actueel
Gerelateerd