(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd mei 2016; 123: 236)

Promotie E.R. Urquia Edreira

Calciumfosfaat keramiek voor botregeneratie

Eva Urquia Edreira promoveerde op 1 april 2016 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op haar proefschrift getiteld ‘Calcium phosphate ceramics for bone regeneration’.

Urquia Edreira onderzocht het gebruik van calciumfosfaat (CaP) keramiek voor botregeneratie. CaP is hiervoor het meest gebruikte en tevens klinisch het meest effectieve synthetische biomateriaal. De promovenda onderzocht de rol van de compositie en oppervlakte-eigenschappen van CaP op de biologische reactie. De belangrijkste bevindingen waren dat het botremodeleringsproces kan worden gestuurd door de juiste compositie van het CaP keramiek, en dat oppervlaktestructuren een stimulerend effect hebben op mineralisatie en celgedrag (de ontwikkeling van botcellen).

Eva Urquia Edreira studeerde vóór dit promotieonderzoek af op ‘chemical engineering’ aan de Universiteit van Cádiz in Spanje. Haar promotor aan de Radboud Universiteit was prof. dr. J.A. Jansen en haar copromotoren waren dr. ing. J.J.J.P. van den Beucken en dr. J.G.C. Wolke.

(Bron: Radboud Universiteit)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

E.R. Urquia Edreira
E.R. Urquia Edreira
Info
publicatiedatum
11 april 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd