(in print verschenen Ned Tijdschr Tandheelkd 2013; 120: 661)

Promotie Na Yu

Veroudering kan gepaard gaan met parodontale problemen en die kunnen weer leiden tot verlies van de natuurlijke dentitie. In de tandheelkunde zoekt men naar een effectieve oplossing van dit probleem, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van regeneratieve behandelmethoden om beschadigd weefsel te herstellen.

Promovenda Na Yu onderzocht voor haar proefschrift ‘Cell-based tissue engineering strategies to regenerate the periodontium’ of weefselregeneratie, specifiek gebaseerd op cellen, ook kan bijdragen aan een volledige parodontale regeneratie.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de huidige behandelopties voor het bereiken van dat volledige parodontale herstel niet ideaal zijn. De techniek van weefselregeneratie heeft echter potentieel om een dergelijk doel wel te bereiken, maar beter inzicht in de onderliggende cellulaire processen is geboden. Geavanceerde celkweekmodellen, die het natuurlijk weefsel nauwkeurig kunnen nabootsen, kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Na Yu promoveerde 8 oktober 2013 aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Promotor was prof. dr. J.A. Jansen. Copromotoren waren dr. F. Yang, dr. X.F. Walboomers.

Bron: Persbericht Radbouduniversiteit, 8 oktober 2013

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.