(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd juli/augustus 2017; 124: 356)

Rob Burgersdijk ontvangt Dr. Th. Dentz medaille

Op donderdag 8 juni 2017 werd tijdens het congres ‘Dahlen, wanneer en hoe’, door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen (NWVT) de Dr. Th. Dentz medaille uitgereikt aan prof. dr. Rob Burgersdijk.

Burgersdijk ontving de medaille vanwege zijn wetenschappelijke prestaties en uitzonderlijke kwaliteiten, die vooral betekenis hebben voor de beroepsuitoefening door tandartsen-algemeen practici en die de patiënten ten goede komen. De staat van dienst van Burgersdijk is volgende de NWVT indrukwekkend. Zo was hij van 1967 tot 2008 staflid aan de afdeling Conserverende tandheelkunde en van 1982 tot 2005 hoogleraar Restauratieve tandheelkunde in het bijzonder de kindertandheelkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij vervulde diverse bestuurlijke functies binnen allerlei organisaties en werkgroepen, zowel facultair, universitair als ook buiten de universiteit. Enkele voorbeelden daarvan zijn: voorzitter van kamer Tandheelkunde-VSNU, voorzitter Ivoren Kruis, voorzitter werkgroep ‘Integratie medisch klinisch onderwijs en tandheelkundig onderwijs’, voorzitter project Gehandicaptenzorg NMT/IK en momenteel voorzitter van de Federatie voor Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen.

De Dr. Th. Dentz medaille wordt sinds 1927 uitgereikt en is de oudste en hoogste tandheelkundige onderscheiding in Nederland. De medaille is nu voor de 22ste keer uitgereikt. De eerste medaille werd aan Dr. Theodore Dentz toegekend omdat hij werd gezien als de grondlegger van de universitaire tandheelkundige opleiding in Nederland.

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Em. prof. dr. Rob Burgersdijk (foto: Kees Wollenstein)
Em. prof. dr. Rob Burgersdijk (foto: Kees Wollenstein)
Info
publicatiedatum
13 juni 2017
rubriek
Actueel
Gerelateerd