(in print: Ned Tijdschr Tandheelkd juli/augustus 2016; 123: 342)

Stefan Listl benoemd tot hoogleraar

Stefan Listl is met ingang van 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Kwaliteit en veiligheid van mondzorg aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Listl was tot zijn komst naar Nijmegen verbonden aan de afdeling Tandheelkunde van Heidelberg University.

Van 2009 tot 2011 werkte Listl als onderzoeker op het gebied van Health Economics en Economitrics aan de University of Mannheim, waar hij in 2011 promoveerde op het gebied van de economie. Sinds 2009 is hij in verschillende functies werkzaam bij de medische faculteit van Heidelberg University, onder meer als assistent-professor en hoofd Translational Health Economics van de afdeling Preventieve en Operatieve Tandheelkunde. Sinds 2011 is hij ook als onderzoeker Health Economics and Econometrics verbonden aan het Max Planck Insitute for Social Law and Social Policy, onder meer ten behoeve van een groot vergelijkend onderzoek naar tandheelkundige zorg bij 50-plussers in Europa en de Verenigde Staten.

Listle zal in Nijmegen leiding gaan geven aan de nieuwe onderzoeksgroep Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg. Deze richt zich op verbetering van mondzorg door kennis over evidence-informed mondzorg en kosteneffectieve mondzorgprogramma’s te vergroten en vertalen naar de dagelijkse praktijk.

(Bron: Radboud Universiteit, 23 mei 2016)

 

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Prof. dr. S. Listl
Prof. dr. S. Listl
Info
publicatiedatum
25 mei 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd