Subsidie voor onderzoek naar kwaliteit nieuwe tand-implantaten

De hoogleraren Marco Cune en Hennie Meijer van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG hebben een subsidie gekregen van ITI (International Team for Implantology) voor hun onderzoek naar de kwaliteit van nieuwe implantaten gemaakt van Zirconia. Met hun onderzoek willen zij nagaan of de kwaliteit van de nieuwe implantaten net zo goed is als de huidige implantaten van titanium. Cune en Meijer ontvangen een bedrag van 159.000 euro.

De huidige implantaten worden gemaakt van titanium en daarmee zijn goede resultaten geboekt. Het belangrijkste nadeel van titanium is dat het grijs is. Dat komt de esthetiek niet altijd ten goede en kan rond het tandvlees grijs-blauw doorschemeren. Daarnaast zijn er mensen die geen metaal in hun mond willen hebben. Recent is een wit, metaal-vrij alternatief op de markt verschenen, gemaakt van een keramiek genaamd Zirconia.

Cune en Meijer gaan nu onderzoeken of met deze implantaten – na 1 en na 3 jaar - ook goede resultaten kunnen worden behaald.

(Bron: UMCG, 21 juli 2016)

 

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Info
publicatiedatum
22 juli 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd