Wolter Brands is voorzitter KNMT

Op 23 juni 2016 hebben de leden van de KNMT ingestemd met de benoeming van Wolter Brands tot hun nieuwe voorzitter. Brands volgt Hendrike van Drie op, die het afgelopen halfjaar waarnemend voorzitter was.

Brands heeft zin in zijn nieuwe taak: “Samen met mijn mede-bestuursleden ga ik me met veel plezier hard maken voor de belangen van tandartsen en hun patiënten. Bijvoorbeeld als het gaat om de regie in de mondzorg. Wij vinden dat de tandarts het eerste aanspreekpunt moet zijn voor de patiënt. Logisch zou je zeggen, de patiënt wil graag een ‘one stop shop’ en de tandarts heeft het breedste zorgaanbod. Ook willen we nauwer gaan samenwerken met andere eerstelijns zorgverleners, zoals huisartsen. Bijvoorbeeld om samen met andere eerstelijnorganisaties de bureaucratie in de gezondheidszorg terug te dringen.”

De 60-jarige Wolter Brands rondde zowel de studie tandheelkunde als Nederlands recht af aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde  in 1997 op het gezondheidsrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Momenteel werkt hij als tandarts in een groepspraktijk in Vaassen, is hij rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Eerder was hij onder meer voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap (NTG), president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS) en hoofddocent aan het Radboudumc.

(Bron: KNMT, 23 juni 2016)

Hartelijk dank voor uw reactie. Uw reactie zal in behandeling genomen worden en na controle worden geplaatst.

Wolter Brands
Wolter Brands
Info
publicatiedatum
24 juni 2016
rubriek
Actueel
Gerelateerd