Kettenbach GmbH & Co. KG

Kettenbach ligt met het hoofdkantoor in het Duitse Eschenburg, twintig kilometer van de geboorteplaats van Willem van Oranje (Dillenburg). Kettenbach is inmiddels in zeventig landen actief met eigen vestigingen in de Verenigde Staten en in Frankrijk.

Het familiebedrijf is van oudsher sterk in afdrukmaterialen voor tandheelkundige en tandtechnische toepassingen. Denk hierbij aan de Additiesiliconen afdrukmaterialen, Identium, een Vinylsiloxaanether (VSXE) afdrukmateriaal dat bijzonder hydrofiele eigenschappen heeft, en Futar D, het bekende beetregistratiemateriaal. Kettenbach zoekt continu naar optimale toepassingen en verbeteringen. Gebruiksvriendelijkheid en stabiel eindresultaat zijn aspecten waar men hoog op scoort.

Met de opkomst van digitale technieken investeert Kettenbach sinds een paar jaar veel geld en tijd in het ontwikkelen en produceren van nieuwe productlijnen. Men bouwt daarbij voort op de aanwezige chemische kennis. Nieuwe productlijnen zijn Visalys Whitening, het noodkroonmateriaal Visalys Temp en Visalys veneer, de hybride composietveneers die in één zitting aangebracht kunnen worden, en het nieuwe Visalys Core stompopbouwmateriaal.

In Nederland worden de producten geleverd via de dentale depots. Ardie Hagoort heeft als zelfstandig ondernemer sinds 2002 de vertegenwoordiging van Kettenbach in de Benelux en in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn er veel tevreden – en een nog steeds groeiend aantal – Kettenbach-gebruikers.  Belangrijke contactmomenten met de eindgebruikers zijn vooral op individuele basis, zoals praktijkbezoeken, workshops en studieavonden.

De ontwikkelingen in digitaal afdrukken gaan snel, maar ondanks dat is de productie van afdrukmaterialen bij Kettenbach de laatste jaren nog gegroeid. Voor een deel is dat te danken aan nieuwe afzetmarkten, maar komt ook doordat digitale afdruktechniek voorlopig nog niet op grote schaal wordt toegepast.

Op basis daarvan en met nieuwe veelbelovende productlijnen ziet men bij Kettenbach de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Simply intelligent

Bezoekadres

Kettenbach GmbH & Co. KG
Het Bolwerk 50
4811 DR Breda


Website

Postadres

Kettenbach GmbH & Co. KG
Het Bolwerk 50
4811 DR Breda
Nederland
Download bedrijfsinformatie

De uitvoering van de rubriek 'Productnieuws' is opgedragen aan Prelum en geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de NTvT-redactie. NTVT.nl verstrekt geen bezoekersgegevens aan adverteerders. Prelum is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

Selecteer zoekcriteria

Contactpersoon

NaamArdie Hagoort
E-mailadresKettenbach@4ard.nl
Telefoon31(0)6 343 00 892
Corporate e-mailadresmailnl@kettenbach.com