× ABONNEREN

Voor onze auteurs

Het NTVT heeft altijd behoefte aan goede artikelen. We geven hier aan hoe u die kunt aanleveren, wat onze richtlijnen voor het schrijven van een manuscript zijn, wat u kunt doen als u een idee voor een artikel aan de redactie wilt voorleggen en welke toestemmingen wij nodig hebben voor het publiceren van materiaal waarop patiënten herkenbaar staan.

Manuscript indienen via Editiorial Manager

De redactie van het NTVT werkt met het redactievolg- en peer review-systeem Editorial Manager™. Via Editorial Manager kunnen artikelen online worden aangeleverd, de status worden gevolgd en manuscripten door reviewers worden beoordeeld.  Editorial Manager is een internationaal redactievolgsysteem waarvan vele internationale tijdschriften gebruikmaken; dat is de reden dat naast het Nederlands er ook onderdelen in het Engels staan.

Direct naar Editorial Manager

Uitleg gebruik Editorial Manager

Richtlijnen voor een manuscript

Per rubriek hebben wij de richtlijnen voor het schrijven van een artikel gespecificeerd. Kies dus eerst via de onderstaande knop de rubriek  waarvoor u een manuscript wilt aanleveren. Dan volgen de richtlijnen voor het schrijven van een artikel voor de desbetreffende rubriek. U kunt het beste eerst uw manuscript schrijven aan de hand van deze richtlijnen en als u klaar bent het manuscript aanleveren (uploaden) in ons redactievolgsysteem Editorial Manager.

Richtlijnen per rubriek

pagina_in_construciton_voor_auteurs.jpg