× ABONNEREN

Scriptieprijs van NVvK voor Jenay de Clercq

17 november 2020 Geen reacties

De NVvK-Elmex© scriptieprijs voor de beste scriptie op het gebied van kindertandheelkunde is dit jaar gewonnen door Jenay de Clercq. Een video van de prijsuitreiking werd getoond op 30 oktober 2020 op het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK), die dit jaar online plaatsvond vanwege de coronamaatregelen.

Het was de zesde keer dat deze scriptieprijs werd uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks alternerend uitgereikt aan de beste masterscriptie van de opleidingen tandheelkunde en de beste bachelorscriptie van de opleidingen mondzorgkunde op het gebied van kindertandheelkunde. Dit jaar was de beurt aan de opleidingen mondzorgkunde. Met de prijs willen de NVvK en Elmex© het onderzoek op het gebied van kindertandheelkunde stimuleren en het belang ervan benadrukken.

De winnaar van dit jaar was Jenay de Clercq, student aan InHolland Amsterdam, voor haar scriptie met de titel ‘De kennis, taakverantwoordelijkheid, bekwaamheid, behoefte en haalbaarheid van jeugdartsen en -verpleegkundigen betreffende de mondgezondheid bij kinderen van 0 tot 4 jaar’. Haar onderzoek richtte zich op het bij jeugdartsen en – verpleegkundigen in kaart brengen van de effectiviteit en wens van bijscholing en of er een verschil is in meningen over taakverantwoordelijkheid, zelf ingeschatte kennis en bekwaamheid betreffende de mondgezondheid bij kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud. Een belangrijke conclusie was dat de participanten zich, na het volgen van bijscholing, een statisch significant hogere totaalscore in aangaven hebben ten opzichte van de participanten die geen bijscholing volgden. Het volgen van bijscholing gaf de participanten het gevoel bekwamer te zijn en meer kennis te hebben.

De prijs bestaat uit een bedrag van €1.000,- en een jaar lang gratis lidmaatschap van de NVvK. De inzendingen, van alle opleidingen afkomstig, waren volgens de jury allemaal van hoge kwaliteit. De tweede prijs ging naar Pien Landkroon en Rosa Kok (gezamenlijke scriptie, Hogeschool Utrecht). De derde, gedeelde, prijs was voor Mireille Bakker (InHolland, Amsterdam) en Liz Boeters (InHolland, Amsterdam).

 (Bron: NVvK, 30 oktober 2020)

Om ook te reageren moet u eerst inloggen (alleen voor abonnees).

Nog geen abonnee? Registreer vandaag nog

Reacties