× ABONNEREN

DentTalk Podcast

We bieden zowel korte podcasts over specifieke onderwerpen als langere afleveringen met meerdere gasten. 

 

Aflevering 4: Wetenschap of mening. Wat is kennis en waar haal je betrouwbare kennis vandaan?
In podcast #4 (publicatiedatum: 25 mei 2020) zijn Jeroen Craandijk en dr. Vincent Zijnge te gast. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat op veilige digitale afstand in gesprek met hen. Waar komt kennis vandaan? Waar is kennis op gebaseerd? Hoe weeg je de waarde van een facebook bericht in het licht van een wetenschappelijke publicatie? Hoe ontstaat kennis? Wat is de waarde van wetenschap? En: telt een mening ook?

Aflevering 3: Tandheelkundige slaapgeneeskunde; er gebeurt meer in je slaap dan je denkt!
In podcast #3 (publicatiedatum: 11 mei 2020) zijn prof. dr. Frank Lobbezoo en dr. Ghizlane Aarab te gast. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat naar aanleiding van hun artikel in de NTVT editie van april, op veilige digitale afstand in gesprek met hen. Kan OSAS leiden tot de dood? Is bruxisme ook goed voor de mens?  Zorgt kauwen echt voor meer doorbloeding van de hersenen? En, hoe belangrijk is goede slaap voor onze gezondheid?

Aflevering 2: Antitrombotica bij bloedige ingrepen
In podcast #2 (publicatiedatum: 6 april 2020) is prof. dr. Fred R. Rozema te gast. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat met hem in gesprek over antitrombotica. Waarom is de KIMO-richtlijn er eigenlijk? Hoe breng je als mondzorgverlener de richtlijn in de praktijk? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid rondom ingrijpen in medicatiegebruik? Naast lid van de ACTA-groep Infectiepreventie is Rozema ook hoogleraar orale geneeskunde aan het ACTA en het Amsterdam UMC.
Verder lezen over de richtlijn antitrombotica?  Klik hier
Wanneer wel en wanneer niet stoppen met antitrombotica? Zie samenvatting richtlijn.

Aflevering 1: Het coronavirus in de mondzorgpraktijk
In podcast #1 (publicatiedatum: 2 maart 2020) is prof. dr. Fred R. Rozema te gast. Naast hoogleraar orale geneeskunde aan het ACTA en het Amsterdam UMC is Rozema lid van de ACTA-groep Infectiepreventie. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat met hem in gesprek over het coronavirus. Hoe dien je als mondzorgverlener te handelen nu dit virus zich wereldwijd zo snel verspreidt? Hoe zit het met de symptomen? Is het geven van een hand besmettelijk? Helpt desinfecteren voldoende?
Verder lezen na deze podcast? Zie ook: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en www.worldometers.info/

us_uk_apple_podcasts_listen_badge_rgb_1.png

spotify_podcast_badge_blk_grn_330x80.png 

google_podcasts_badge_2x.png

ontwerp_zonder_titel_1.png

square.jpg

Heb je leuke vragen, onderwerpen of tips voor ons? Laat het ons weten via podcast@ntvt.nl.