× ABONNEREN

Een tandarts dient adequate kennis van de gehele geneeskunde te hebben

Door op 09-11-2012
  • Reacties (0)

Samenvatting

Adequate kennis van de gehele geneeskunde zal bovendien het beeld versterken dat de mondzorg een integraal onderdeel is van de gezondheidszorg.

Voorstander: Henk Brand, afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en afdeling Parodontologie en Orale Biochemie, Acta Amsterdam; Een goede medische scholing is voor tandartsen essentieel. Deze scholing mag zich niet beperken tot enkele frequent voorkomende ziekten. Immers, de ontwikkelingen op geneeskundig terrein gaan razendsnel. Het is goed denkbaar dat systemische aandoeningen waarvan op dit moment geen verband met de mondgezondheid bekend is, die over enige tijd alsnog blijken te hebben.
Tegenstander: Cor van Loveren, sectie Cariologie, Endodontologie, Pedodontologie en Orale Microbiologie, Acta Amsterdam; Natuurlijk moet de tandarts ontwikkelingen op die gebieden van het vak bijhouden. We leiden tandartsen niet voor niets op tot ‘live long learners’. Maar het zou goed zijn als tandartsen hier te lande voor hun medische kennis zouden worden ondersteund door een instituut als bijvoorbeeld het National Medicines Information Service in het Verenigd Koninkrijk (UKMi).

Dit programma is niet meer geaccrediteerd en kan daarom niet meer worden aangeschaft

Lees verder

Meer lezen? Log in of word abonnee

Download bij dit artikel