× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. U wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder DentTalk zijn onze podcasts, webinars, nabeschouwingen op congressen, interviews en andere video's te vinden.

ntvt_visual_podcast_1.png ntvt_visual_webinar_1.png ntvt_visual_expert_1.png

Binnenkort

DentTalk webinar Speeksel: lekker belangrijk?! ... maar wat moet ik er nu écht mee in de algemene praktijk?

ntvt_webinar_intro_06102020.jpg

Recent verschenen

Aflevering 9: Innovatieve technieken in de tandheelkunde
In podcast #9 (publicatiedatum: 31 augustus 2020) gaat NTVT hoofdredacteur dr. Casper P. Bots in gesprek met dr. Joerd van der Meer over innovatieve technieken: Hoe ga ik om met nieuwe technieken? Op welke wijze kan je een endodontisch kanaal het beste desinfecteren, vullen en afsluiten? Joerd van der Meer is werkzaam als endodontoloog in Zwolle en daarnaast geeft hij les en doet onderzoek op het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Als NTVT redactielid is hij betrokken bij de nieuwe rubriek ‘Innovatieve technieken’. Wat kunnen we verwachten in deze nieuwe NTVT rubriek?


Bekijk de 9e webinar:
De derde molaar: op weg naar maatwerk
Dr. Hossein Ghaeminia, docent van deze webinar (23 juni), is MKA-chirurg en werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem. Na zijn opleiding tot MKA-chirurg in 2015, heeft hij zich verder gespecialiseerd in de hoofdhals-oncologie. Hossein is voorzitter van de KIMO Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC): derde molaar.

 

DentTalk Expert: interview met Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster
Het NTVT sprak met de auteurs Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster en legde vast hoe de ‘Uitblinkers-interventie’ in de praktijk wordt toegepast.

 

De Uitblinkers-gespreksmethodiek: hoe doe je dat eigenlijk?