× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In NTVT DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. U wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder NTVT DentTalk zijn onze podcasts, nabeschouwingen op congressen, interviews en webinars te vinden.

ntvt_visual_podcast_1.png ntvt_visual_webinar_1.png ntvt_visual_expert_1.png

Recent verschenen

 Aflevering 8: Infectiepreventie en aerosolen
In podcast #8 (publicatiedatum: 27 juli 2020) zijn dr. Catherine M. C. Volgenant en dr. Alexa Laheij te gast. Hoofdredacteur Casper Bots spreekt met hen, op veilige digitale afstand,  over infectiepreventie in de mondzorgpraktijk. Zo worden de KNMT richtlijn ‘Infectiepreventie in de mondzorgpraktijken’ en de ‘Leidraad Mondzorg Corona’ besproken aan de hand van een behandeling. Hoe zit het nu op dit moment met de aerosolen? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen werken wel en welke niet? En, waar richt toekomstige onderzoek zich op?


Bekijk de 9e webinar:
De derde molaar: op weg naar maatwerk
Dr. Hossein Ghaeminia, docent van deze webinar (23 juni), is MKA-chirurg en werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem. Na zijn opleiding tot MKA-chirurg in 2015, heeft hij zich verder gespecialiseerd in de hoofdhals-oncologie. Hossein is voorzitter van de KIMO Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC): derde molaar.

 

DentTalk Expert: interview met Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster
Het NTVT sprak met de auteurs Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster en legde vast hoe de ‘Uitblinkers-interventie’ in de praktijk wordt toegepast.

 

De Uitblinkers-gespreksmethodiek: hoe doe je dat eigenlijk?