× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. Je wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder DentTalk zijn onze podcasts, webinars, nabeschouwingen op congressen, interviews en andere video's te vinden.

Binnenkort

ntvt_intro_beeld_24mei.jpg

In deze DentTalk webinar leer je wanneer de toepassing van CBCT wel of niet als zinvol kan worden beschouwd, welke overwegingen daarbij een rol spelen en hoe je een weloverwogen keuze maakt. Ook leer je meer over de bijdrage die artificiële intelligentie hieraan kan leveren. 

Aanmelden

Recent verschenen

Podcast aflevering 28: Mondzorg over grenzen
Tandarts Marijke Westerduin is columnist voor het NTVT en vrijwilliger bij de christelijke hulporganisatie Mercy Ships. In 2007 studeerde ze af aan het Radboud UMC en werkte daarna in zowel de algemene praktijk als in een kliniek voor kindertandheelkunde. Naast de algemene praktijk heeft ze ook 7 jaar als docent gewerkt aan de opleiding tandheelkunde van het Radboud UMC. Op dit moment werkt zij als tandarts, zogenoemde lead dentist, in West-Afrika als vrijwilliger en draagt ze zorg voor zowel patiënten als het online opleiden van tandheelkundestudenten van de Gamal Abdel Nasser University in Conakry, Guinee. Haar grootste droom is om de toegang tot mondzorg in West-Afrika te verbeteren. In deze DentTalk podcast (online: 16 mei 2022) gaat hoofdredacteur dr. Casper Bots met Marijke in gesprek over haar werkzaamheden in West-Afrika.

 

Podcast aflevering 27: Dit is de toekomst van de orthodontie
Wat is de rol van de tandarts binnen de orthodontie? Hoe zit het met cosmetische orthodontie en is er geen sprake van systematische overbehandeling? In deze DentTalk podcast (online: 18 april 2022)  gaan we hierover in gesprek met de recent benoemde hoogleraar Orthodontie aan het Radboudumc/de Raboud Universiteit,  prof. dr. Jan Schols. Naast zijn klinische werk binnen het Centrum voor Mond en Gelaat  en zijn rol binnen de opleiding tandheelkunde en specialisatie orthodontie, richt hij zich met zijn onderzoek op de ontwikkeling van 3D-technieken en innovatieve behandelmethoden. Wat is zijn visie op de orthodontie in de toekomst?

 

 

 

DentTalk webinars

Met de DentTalk webinars van het NTVT weet je wat je krijgt: onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar, met topsprekers uit wetenschap en praktijk. Speciaal voor het NTVT bespreken dé experts bij uitstek de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied. Elke twee weken bieden wij een actueel thema, waarbij het mogelijk is om tijdens de interactieve sessies vragen te stellen aan de spreker(s).
Meer weten over de webinars? Speel de video af of klik hier