× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. Je wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder DentTalk zijn onze podcasts, webinars, nabeschouwingen op congressen, interviews en andere video's te vinden.

Binnenkort

verzamelbeeld_alle_webinars_2022_1_cms2.jpg

In september start weer een nieuw seizoen van interessante en op de praktijk gerichte DentTalk webinars.
Momenteel is de redactie bezig met de invulling van de onderwerpen. In een van de webinars zal dr. Erik H. van der Meij spreken over periapicale radiolucenties (zie artikel in de juni-editie).  Zodra het programma is samengesteld, wordt deze hier gepresenteerd.

Recent verschenen

Podcast aflevering 30: HPV, orofarynxkanker en de mondzorgverlener
Sinds kort krijgen zowel meisjes als jongens vanaf 10 jaar vanuit het Rijksvaccinatieprogramma een uitnodiging voor een vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV). Van alle mensen raakt ruim 80 tot 90% een of meerdere keren in hun leven besmet met HPV. Bij de meesten ruimt het lichaam het virus binnen 2 jaar op. Soms gebeurt dat niet en blijft HPV in het lichaam aanwezig waardoor schade aan bijvoorbeeld de huid en slijmvliezen kan optreden. Soms kan vanwege HPV kanker ontstaan aan de cervix, vagina, vulva, anus, penis of orofarynx. Wat is het humaan papillomavirus nu exact? En wat is de rol van mondzorgverleners op dit gebied? Daarover gaan we voor deze podcast (online 20 juni 2022) in gesprek met 2 auteurs van het recent verschenen NTVT-artikel op dit gebied: hoogleraar, mka-chirurg en NTVT redacteur Jan de Visscher én SBT-tandarts en promovenda Marcella Poelman.

Podcast aflevering 29: Direct of indirect restaureren?
In deze DentTalk podcast (online: 30 mei 2022)  gaan we in gesprek over (endo)kronen, indirecte restauraties en oligodontie. We doen dit met prof. dr. Marco Cune, tandarts bij het centrum voor bijzondere tandheelkunde in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en op Schiermonnikoog. Daarnaast is hij hoogleraar Restauratieve en Reconstructieve Tandheelkunde bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Sinds 1995 is verbonden aan het NTVT en schreef richting de 100 excerpten voor de secties implantologie, restauratieve en prothetische tandheelkunde.

 

DentTalk webinars

Met de DentTalk webinars van het NTVT weet je wat je krijgt: onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar, met topsprekers uit wetenschap en praktijk. Speciaal voor het NTVT bespreken dé experts bij uitstek de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied. Elke twee weken bieden wij een actueel thema, waarbij het mogelijk is om tijdens de interactieve sessies vragen te stellen aan de spreker(s).
Meer weten over de webinars? Speel de video af of klik hier