× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In NTVT DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. U wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder NTVT DentTalk zijn onze podcasts, nabeschouwingen op congressen, interviews en webinars te vinden.

ntvt_visual_podcast_1.png ntvt_visual_webinar_1.png ntvt_visual_expert_1.png

Recent verschenen

Aflevering 4: Wetenschap of mening. Wat is kennis en waar haal je betrouwbare kennis vandaan?
In podcast #4 (publicatiedatum: 25 mei 2020) zijn Jeroen Craandijk en dr. Vincent Zijnge te gast. Hoofdredacteur dr. Casper P. Bots gaat op veilige digitale afstand in gesprek met hen. Waar komt kennis vandaan? Waar is kennis op gebaseerd? Hoe weeg je de waarde van een facebook bericht in het licht van een wetenschappelijke publicatie? Hoe ontstaat kennis? Wat is de waarde van wetenschap? En: telt een mening ook?

 

Bekijk de 6e webinar: Bruxisme: van schurk naar schoonheid?
Docent bij deze webinar (van 12 mei 2020) was prof. dr. Frank Lobbezoo, tandarts-gnatholoog en hoogleraar Orale Functieleer bij het het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Frank Lobbezoo is gespecialiseerd in Orofaciale Pijn en Disfunctie.

 

 DentTalk Expert: interview met Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster
Het NTVT sprak met de auteurs Maddelon de Jong-Lenters en Denise Duijster en legde vast hoe de ‘Uitblinkers-interventie’ in de praktijk wordt toegepast.

 

 De Uitblinkers-gespreksmethodiek: hoe doe je dat eigenlijk?

ontwerp_zonder_titel_1.png

frank_lobbezoo.jpg

square.jpg

tristan staats

 joerd_van_der_meer_08_webinar.jpg