× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. U wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder DentTalk zijn onze podcasts, webinars, nabeschouwingen op congressen, interviews en andere video's te vinden.

Binnenkort

ntvt_webinar_14_into.jpg

Wanneer is een endodontisch element afbehandeld? Een goede coronale afsluiting is minstens zo belangrijk als de gedegen uitvoering van de endodontische behandeling. Uit literatuur blijkt dat uitstel van de 'definitieve' restauratie een groter risico op verlies van het endodontisch behandelde element met zich meebrengt. Maar moet deze definitieve restauratie dan perse een volledige kroon zijn?

Aanmelden

Recent Verschenen

Aflevering 12: Halitose
In aanvulling op het NTVT themanummer Speeksel & Mondgezondheid gaat hoofdredacteur dr. Casper P. Bots in podcast #12 (publicatiedatum: 2 november 2020) in gesprek met prof. dr. Marja Laine over halitose, oftewel mondgeur in de algemene praktijk. Wat is mondgeur? Hoe vaak komt het voor? Wat is de belangrijkste oorzaak van halitose? Hoe kan ik mijn patiënten het beste helpen? En, is de e-nose de nieuwe manier van meten?

Aflevering 11: Ontdekking vierde (speeksel)klier
Recentelijk publiceerden onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis mogelijk baanbrekende resultaten over een vierde speekselklier achter in de keel. In podcast #11 (publicatiedatum: 29 oktober 2020) gaat hoofdredacteur dr. Casper Bots in gesprek met de auteurs van dit artikel: Wouter Vogel, radiotherapeut en nucleair geneeskundige, en Matthijs Valstar, MKA-chirurg en klinisch epidemioloog. Daarnaast ook op veilige afstand aangeschoven aan deze virtuele tafel Arjan Vissink, hoogleraar Orale Geneeskunde en speekselklierspecialist in het UMC Groningen.
Het artikel: https://doi.org/10.1016/j.radonc.2020.09.034
Video: https://youtu.be/6yULo57qnAc

Bekijk de 9e webinar: De derde molaar: op weg naar maatwerk
Dr. Hossein Ghaeminia, docent van deze webinar (23 juni), is MKA-chirurg en werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem. Na zijn opleiding tot MKA-chirurg in 2015, heeft hij zich verder gespecialiseerd in de hoofdhals-oncologie. Hossein is voorzitter van de KIMO Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC): derde molaar.