× ABONNEREN

Actueel

Het NTVT houdt je graag op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied. In deze rubriek tref je alle nieuwsartikelen aan, waaronder ook de artikelen die in het tijdschrift onder de rubriek 'Actueel' worden gepubliceerd, in de digitale nieuwsbrief zijn opgenomen of worden genoemd op de homepage. Het laatste nieuws als eerste lezen? Schrijf je dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Heb je een belangrijk nieuwsitem? Mail dan de redactie wetenschapsnieuws.

Laatste berichten

22 november 2021

Nieuwe inzichten in speekselkliertumoren

Promotie M.H. Valstar

Promovendus Mathijs Valstar onderzocht de speekselkliertumor pleiemorf adenoom. Hij ontdekte dat deze tumor vaker bij vrouwen voorkomt maar dat de kans op maligne ontaarding klein is. Bij het ontwikkelen van detectie van deze tumor met behulp van PSMA en PET/CT merkte Valstar per toeval niet eerder ontdekte speekseklierlocalisaties in de nasopharynx.

Lees bericht

1 november 2021

Eetstoornis anorexia beter begrepen

Als je honger hebt, wil je eten. Je lichaam geeft dat op natuurlijke wijze aan door het gevoel van een lege maag, hoofdpijn, vermoeidheid of geïrriteerd zijn. Eten is een oerdrift en noodzakelijk om te overleven. Toch zijn er in Nederland ongeveer 5.600 mensen met anorexia. Anorexia nervosa is ...

Lees bericht

Toon meer berichten