× ABONNEREN

Actueel

Het NTVT houdt je graag op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied. In deze rubriek tref je alle nieuwsartikelen aan, waaronder ook de artikelen die in het tijdschrift onder de rubriek 'Actueel' worden gepubliceerd, in de digitale nieuwsbrief zijn opgenomen of worden genoemd op de homepage. Het laatste nieuws als eerste lezen? Schrijf je dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief  Zoeken

Heb je een belangrijk nieuwsitem? Mail dan de redactie wetenschapsnieuws.

Laatste berichten

4 mei 2022

Extraheren met rede(n)

Op de man af gevraagd zeggen tandartsen terughoudend te zijn om gehoor te geven aan een verzoek gebitselementen te extraheren zonder tandheelkundige noodzaak. Toch komt dit vaak voor, vooral wanneer een patiënt een conserverende behandeling niet kan betalen.

Lees bericht

26 april 2022

Peter Nolte benoemd tot bijzonder hoogleraar Orthopedie aan ACTA

Dr. Peter Nolte is per 1 april 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Orthopedie, in het bijzonder het translationeel tandheelkundig onderzoek. “Translationeel onderzoek is voor mij het belangrijkste,” stelt hij. “Van wat we in de kliniek zien, wil ik begrijpen welke processen daarbij betrokken zijn. En omgekeerd: ik wil ideeën die in het laboratorium ontstaan ook in de kliniek gaan toepassen.”

Lees bericht

25 april 2022

Hoe los ik deze puzzel op?

Column

Columnist Marijke Westerduin is bezig om passende nascholing te ontwikkelen voor tandartsen in Senegal. Maar dit blijkt nog een hele puzzel. ‘Ik breek mijn hersens over de vraag welke verbeteringen toepasbaar zijn zonder de effectiviteit te verminderen of de kosten hoger te maken.’

Lees bericht

22 april 2022

In memoriam dr. René Gruythuysen

Op 15 april 2022 overleed René Gruythuysen. Hij zette zich onvermoeibaar in voor kindvriendelijke mondzorg. René was integer, oorspronkelijk, vasthoudend, confronterend, overgevoelig voor autoriteit en macht, maar vooral een collega die primair zocht naar het beste voor de om zorg vragende jonge medemens.

Lees bericht

20 april 2022

Orofaciale pijn door orgaanaandoeningen

Er zijn meerdere orgaanafwijkingen in de keel of borstkas die als voornaamste symptoom orofaciale pijn kunnen veroorzaken waarmee patiënten naar een tandarts gaan. Hoewel het aantal gevallen dat presenteert met orofaciale pijn per aandoening laag is, zorgt het grote aantal aandoeningen ervoor dat het aantal patiënten dat hier mee te maken krijgt toch relatief hoog is.

Lees bericht

Toon meer berichten