× ABONNEREN

NTVT DentTalk

Hoe breng je wetenschap in praktijk? In DentTalk gaan we in gesprek met belangrijke experts, interessante onderzoekers en boeiende ervaringsdeskundigen. Je wordt geïnformeerd over de laatste stand van de wetenschap en krijgt van experts uit het veld praktische informatie. Onder DentTalk zijn onze podcasts, webinars, nabeschouwingen op congressen, interviews en andere video's te vinden.

Binnenkort

ntvt_intro_webinar_32_01feb.jpg

Na deze DentTalk webinar weet je hoe je kanaalsystemen het meest efficiënt desinfecteert, of biokeramische sealers een goede aanvulling kunnen zijn op de sinle cone techniek, welke endosystemen voorhanden zijn en wat de verschillen zijn.

.

Aanmelden

Recent verschenen

Podcast aflevering 24: Tanden als tijdcapsules

Gebitselementen zijn zeer goed bestand tegen grote veranderingen en invloeden van buitenaf en kunnen zelfs na duizenden jaren nog informatie geven over menselijke populaties. Daardoor zijn ze voor zowel de archeologie en de forensische wetenschap van buitengewoon veel waarde. In deze DentTalk podcast (publicatiedatum: 17 januari 2022) gaat hoofdredacteur dr. Casper Bots over dit boeiende onderwerp in gesprek met dr. Lisette Kootker, onderzoeker op de afdeling Geologie en Geochemie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. 

Podcast aflevering 23: Implantologie & gebitselementen van stamcellen
Medio  dit jaar presenteerde Elsevier Weekblad haar jaarlijkse lijst van talenten, jonger dan 30 jaar die de toekomst van Nederland gaan bepalen. Vivian Wu, ooit de jongst afgestudeerde tandarts-implantoloog van Nederland, stond dit jaar in deze lijst. In deze DentTalk podcast (publicatiedatum: 4 oktober 2021) gaat hoofdredacteur dr. Casper in gesprek met haar. Naast haar werk als implantoloog doet Wu promotieonderzoek op de afdeling Orale Celbiologie van het ACTA in Amsterdam naar de toepassing van stamcellen bij het herstel van kaakbot.

 

DentTalk webinars

Met de DentTalk webinars van het NTVT weet je wat je krijgt: onafhankelijk, wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar, met topsprekers uit wetenschap en praktijk. Speciaal voor het NTVT bespreken dé experts bij uitstek de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in hun vakgebied. Elke twee weken bieden wij een actueel thema, waarbij het mogelijk is om tijdens de interactieve sessies vragen te stellen aan de spreker(s).
Meer weten over de webinars? Speel de video af of klik hier