× ABONNEREN

Actueel

Het NTVT houdt je graag op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied. In deze rubriek tref je alle nieuwsartikelen aan, waaronder ook de artikelen die in het tijdschrift onder de rubriek 'Actueel' worden gepubliceerd, in de digitale nieuwsbrief zijn opgenomen of worden genoemd op de homepage. Het laatste nieuws als eerste lezen? Schrijf je dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Heb je een belangrijk nieuwsitem? Mail dan de redactie wetenschapsnieuws.

Laatste berichten

1 juli 2021

Voedselgeur verhoogt de speekselsecretie

Promotie P. Morquecho Campos

De blootstelling aan de geur van voedsel zorgt voor een verhoging van de speekselsecretie in tegenstelling tot voedsel zonder geur. Bij geuren die wijzen op zoet, hartig of zuur voedsel of geuren die de samenstelling van macronutriënten onthullen zorgen voor vergelijkbare speekselsecretiesnelheden.

Lees bericht

16 juni 2021

Gespreid bedje

Column

Marijke's vorige column ging over het tekort aan tandartsen in Nederland. Zo’n tekort heeft ook voordelen: als je afgestudeerd bent is je bedje gespreid en kun je zo aan de slag. Hoe groter het tekort, hoe makkelijker een baan toch?

Lees bericht

Toon meer berichten