× ABONNEREN

Actueel

Het NTVT houdt je graag op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen in je vakgebied. In deze rubriek tref je alle nieuwsartikelen aan, waaronder ook de artikelen die in het tijdschrift onder de rubriek 'Actueel' worden gepubliceerd, in de digitale nieuwsbrief zijn opgenomen of worden genoemd op de homepage. Het laatste nieuws als eerste lezen? Schrijf je dan gratis in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief  Zoeken

Heb je een belangrijk nieuwsitem? Mail dan de redactie wetenschapsnieuws.

Laatste berichten

31 maart 2022

Gezond eten met een gebitsprothese

Onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk ontwierpen een folder om mensen met een gebitsprothese een optimaal eetadvies te geven. In de folder worden 5 thema’s behandeld: ’problemen met afbijten en kauwen‘, ’voedselresten onder de prothese‘, ’pijn tijdens het eten‘, ’voedsel plakt aan de prothese‘ en ’de prothese beweegt tijdens het eten’.

Lees bericht

28 maart 2022

Moleculaire atlas van de parotisklier

Chinese onderzoekers hebben de moleculaire eigenschappen van de parotisklier nauwkeurig in kaart gebracht met de single-cell RNA sequencing-methode. Met deze nieuwe methode kan de moleculaire heterogeniteit van de verschillende groepen cellen in de parotisklier voor het eerst aangetoond worden.

Lees bericht

8 maart 2022

Kwaliteit, maximale preventie en minimale curatie

Expert uitgelicht

"Mijn werkweek is een mix van algemene praktijk, speekselonderzoek en het NTVT. In de praktijk richt ik mij op ‘duurzame mondzorg op maat’. Kwaliteit, maximale preventie en minimale curatie vormen daarbij de kern, " zegt hoofdredacteur dr. Casper Bots. In 'Expert uitgelicht' is te lezen waar zijn expertise op dit moment ligt.

Lees bericht

Toon meer berichten